Optimization of purchasing processes to improve strategies in restaurants
Keywords:
Purchasing processes, resource optimization, profitability, strategiesAbstract
The objective of the research was based on implementing strategies for an effective
development in the purchasing process in restaurants, qualitative and quantitative methods
were used, and the survey technique was also used. The research was developed from the description of data with the software specialized SPSS 25 in which the reliability could be verified through Cronbach’s alpha giving a result of 0.97, the most preponderant effects were the optimization of purchasing processes in restaurants involves a combination of strategies ranging from selection and management from suppliers to the implementation of technologies and constant improvement through data analysis, these strategies effectively allow restaurants to achieve more efficient purchasing management, improve the quality of their products and maximize their profitability.
References
Herrero, P. P. (2000). Evaluación del impacto de la formación. https://scholar.google.es/scholar?start=60&q=estrategias+para+la+optimizacion+&hl=es&as_sdt=2007
Iraheta., V. M. (2016). Elementos para una discusión sobre gestión por procesos en la administración. https://www2.congreso.gob.pe/sicr/cendocbib/con4_uibd.nsf/F422A90597B600360525810D005A9 5FD/$FILE/iraheta.pdf
Llanes-Font, M., Isaac-Godínez, C. L., Moreno-Pino, M., & García-Vidal, G. (2014). De la gestión por procesos a la gestión integrada por procesos. Ingeniería industrial, 35(3), 255-264.
Paulina, L. V. (2018). Optimización del proceso de compra. http://repositorio.uteq.edu.ec/handle/43000/2911.
Reyna, A. (2022). Optimización de procesos en restaurantes: estrategias para el éxito operativo. Linkenin.
Reyna, A. (30 de julio 2023). optimización de procesos en restaurantes: estrategias para el éxito operativo. Linkedin. https://doi.org/https://es.linkedin.com/pulse/optimizaci%C3%B3nde-procesos-en-restaurantes-estrategias-para-andy-reyna
Ruiz-Fuentes, D., Almaguer-Torres, R. M., Torres-Torres, I. C., & Hernández-Peña, A. M. (2014). La gestión por procesos, su surgimiento y aspectos teóricos. Ciencias Holguín, 20(1), 1-11.
Salazar, J. N. (2021). Estrategias para la Optimización de la Gestión Administrativa en una Empresa. https://revistas.ecotec.edu.ec/index.php/rnv/article/view/623/416
Sánchez. (noviembre de 2000). http://www.observatorio- iberoamericano.org/paises/spain/Art%C3%ADculos%20diversos%20sobre%20Contabilidad%20de%20Gesti%C3%B3n/I%20Encuentro%20Iberoamericano%20Cont.%20Gesti%C3%B3n/Target%20Costing/SanchezyMoron.pdf.ntro%20Iberoamericano%20Cont.%20Gesti%C3%B3n/Target%20Costing/SanchezyMoron.Pdf
Zapata Llonto, I. G. (2019). Optimización de procesos de negocios aplicando Business Process Management para mejorar la Gestión Administrativa. https://repositorio.unprg.edu.pe/bitstream/handle/20.500.12893/3524/BC-TES-TMP- 2321.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2023 MARI YARIXA MACÍAS PICO, LILIA MONCERRATE VILLACIS ZAMBRANO
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Esta revista proporciona un acceso abierto inmediato a su contenido, basado en el principio de que ofrecer al público un acceso libre a las investigaciones ayuda a un mayor intercambio global de conocimiento.
This journal provides immediate open access to its content, based on the principle that providing the public with free access to research supports a greater global exchange of knowledge.